Amatørkokk

Du kan bli Norges beste amatørkokk

Du kan bli Norges beste amatørkokk

Du kan bli Norges beste amatørkokk

Den som vinner NM for amatørkokk får ikke bare tittelen, men også premier til en verdi av 50.000 kroner. Send inn din oppskrift i dag.
25 August 2015 - 10:30

Kanskje er det du som skal konkurrere midt på Rådhusplassen den 12. september kl. 16.30 under årets Matstreif, Norges største matfestival som i fjor samlet 150.000 matglade besøkende.

Slik blir årets Matstreif

NM for amatørkokk er den største konkurransen for matglade nordmenn som ikke arbeider profesjonelt med mat.

Årets konkurranse arrangeres av Apéritif i samarbeid med Electrolux og Matfestivalen i Lofoten.

Enkelt å bli med

I år stiller vi to krav til oppskriften du skal sende inn:

Retten skal bestå av torsk, fersk eller lettsaltet eller utvannet tørrfisk. Produkter som tørrfisksnacks kan også brukes.

Bruk av norske og gjerne lokale råvarer vil bli vektlagt i bedømmingen.

Dette er råvarer du får kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker og som du kan lage utrolig mange spennende retter med.

Flotte premier

Vinneren av NM for amatørkokk vinner premier fra Electrolux og en reise til Lofoten med et fantastisk skreddersydd opplegg rundt årets matfestival i Lofoten 25-27. september. Vinneren skal også lage retten på en stand en av festivaldagene.

Og ikke minst en Electrolux-komfyr av typen kombidamper til en verdi av mer enn 24.000 kroner. Enhver amatørkokks drøm. Dessuten et godt utvalg av kjøkkenutstyr. Totalverdi for premien er 50.000 kroner.

Denne kombidamperen fra Electrolux blir vinneren til odel og eie. Verdi over 20.000 kroner.

 

Hvem kan delta?

Alle amatørkokker over 16 år kan delta så lenge de ikke arbeider innen hotell- og restaurant, i storhusholdning eller kantiner.

Hvorfor skal jeg være med?

Du kan foruten å smykke deg med tittelen Norgesmester for amatørkokk 2015 og vinne flotte premier.

Hva skal jeg lage?

En middagsrett som består av torsk eller utvannet tørrfisk.  

Bruk av norske og gjerne lokale råvarer, vil bli vektlagt ved bedømmingen.

Hvordan avgjøres konkurransen?

Fra de første oppskriftene kommer inn og helt frem til innsendingsfristen som er 1. september, blir det daglig lagt ut en oppskrift på aperitif.no. Forutsetningen er at det innsendte bidraget inkluderer et bilde som kan brukes.

En jury bestående av kjente kokker kårer vinneren. Selve finalen foregår som en kokkekamp og finalistene får med seg hver sin hjelpekokk.

Har du spørsmål, send en epost

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her